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OSM-BAT DECISION 
 

 

Standard:   
EN 62133-1:2017 
EN 62133-2:2017+ AMD1:2021 

Sub clause:  
6 
6 

Sheet No.: 
DSH 2161 

Subject:  
The age of cells in battery samples 

Key words: 
Sample age 
Six months 

Meeting: 
Frankfurt 2024 

Question:   
 
Clause 6 of the standards states: 
"Tests are made with the number of cells or batteries specified in Table 1 using cells or 
batteries that are not more than six months old." 
 
In battery investigations, do the cells in battery samples also subject to this six-month-old 
requirement? 
 

Decision:  
 
No. In battery investigations, the cells in battery samples are not required to be less than 
six months old. 

Explanatory notes:  
 
Rationale: 
IEC SC21A WG4 confirms its plan to remove the six-month-old sample requirement in the 
next edition of IEC 62133-2. 

 


